• STERKE SIETZE        Grachtenrace Amsterdam 2013
STERKE SIETZE        Grachtenrace Amsterdam 20131 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Slideshow HTML by WOWSlider.com v5.0

Dinsdag 14 September

Dinsdag 14 September


Het is koud en guur weer. De sloep ligt voor de verandering niet in de zuiderhaven maar aan het eind van de Willemshaven vlakbij de politieboot. Tijdens de Zondagtraining konden we nog net naar buiten voordat de SAS deuren sloten om Harlingen te beschermen tegen te hoog water. Bijna het toplicht vergeten maar met 100% bewolking en snel invallende duisternis toch echt wel nodig. Bij de sloep aangekomen was het gelijk pompen want sinds Zondag was er een leuke hoeveelheid water naar beneden gekomen. Mischien kunnen we de sloep verhuren aan Piet Paulusma als regenmeter want water vangen lukt als de beste.

Met Hendrik aan het roer gaan we direkt de haven uit om even te genieten van de golven en de woeste wind net buiten de havenpieren. Ik krijg het gevoel alsof ik in een film opname zit voor "op hoop van zegen" met een grote windmachine en iemand die emmers water de boot ingooit. De luchten zijn prachtig hollands maar even een klein stukje tegen de wind in geeft het gevoel dat we nog vast zitten met een touw. Snel omdraaien en weer naar de haven.

In de haven krijgen we zonder te roeien door de wind zoveel vaart dat we moeten oppassen niet naar het eind van de industriehaven te worden geblazen. Heen gaat dan wel leuk maar terug wordt een ware hel. Dan maar heen en weer in de Willemshaven waar we 4 keer langs een grote boot met bejaarden roeien die druk bezig zijn met een Bingo feest. Wij doen ondertussen een poging tot interval training en krijgen er flink van langs van de regen en de wind. Als we voor de vierde en laatste keer door de Willemshaven roeien slaat het weer ineens om en zakt de temperatuur van het een op het andere moment minstens 5 graden. Het begint te hozen en volgens mij valt er zelfs natte sneeuw. Doorweekt komen we in het absolute duister bij de steiger aan en leggen we de boot vast. Snel naar huis en douchen.

Stuur: Hendrik

SB: Michael, Mark, Doeke, Erwin
BB: Andre,Richard, Bas, Jacob

 
Advertenties
Onze Sponsors:

Banner
Banner

Richard Tefsen
Rigging Master

Banner
Banner
Sloeproeien_info