• STERKE SIETZE        Grachtenrace Amsterdam 2013
STERKE SIETZE        Grachtenrace Amsterdam 20131 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Slideshow HTML by WOWSlider.com v5.0
Facebook Share
Share on facebook
Buienradar

Het seizoen is weer begonnen

Ook voor de Sterke Sietze is het roeiseizoen weer begonnen. Inmiddels hebben we 4 nieuwe roeiers bij het team die flink meegetrained hebben onder leiding van onze super stuur Lia. Welkom Wietse, Jerreth, Andre en Mark.

 

HT 2015

De HT 2015 zit er weer op. We hebben een heerlijk weekend gehad op Terschelling mede dankzij de goed zorgen en voorbereidingen van Astrid en Lia. De HT was niet de zwaarste die we geroeid hebben maar ook zeker niet de lichtste. De start was dit jaar in eerste instantie om 8:00 uur maar dankij een nieuwe slenk bij het schuitegat die dieper bleek te zijn dan aanvankelijk gedacht heeft men de start verlaat naar 08:50.

Wij starten in de 6e groep om 09:15 en hadden in ieder geval de stroom in het begin niet tegen. Of wij hem al mee hadden weet ik niet zeker. Het lukt ons dit siezoen maar niet om de snelheid in de Sietze te krijgen en dat is denk ik een combinatie van vele factoren. De Sterke Sietze heeft afgelopen winter zeer groot onderhoud gehad en wellicht is de vorm iets gewijzigd. Ook het slepen heeft ons niet echt voordeel opgeleverd. Toch weten we een goed tempo te houden tot aan het schuitengat mede dankzij de geweldige supporters op het volgschip en het strakke sturen van Lia. Bij het schuitegat gekomen schijnen de meeste sloepen een geel boeiotje te hebben gemist waardoor de nieuwe slenk gemist werd en men zo de ondiepte in stuurde. Er lagen al aardig wat sloepen vast en op deze manier haalden we de Bertha en El Flamingo II in die allebei gestrand waren. Ook wij hadden last van de ondiepte en het af en toe voelden we de Sterke Sietze over de grons schrapen. Het roer kwam soms zelfs omhoog. Het enige wat je dan nog kunt doen is het tempo hoog houden en doorroeien. Wel hebben we af en toe een rennende roeier een tik met een riem op de kont gegegeven maar met een gemeent "sorry" kwamen we er wel langs.

Eenmaal weer op diepte stroomde het nog behoorlijk tegen en Lia bleef strak langs de plaat sturen. Het oude gevoel kwam terug en in een flink tempo hebben we de laatste kilometers richting de haven geroeid. We zaten er flink door vlakbij de haven maar een enorm spreekkoor onder leiding van Kita op het havenhoofd gaf ons weer vleugels (en kippevel) en alles gevend bereikten we de finish op Terschelling. Eindelijk genieten van een fijn weekend. De uitslag was niet geweldig maar de sfeer was weer goed.

 

 

Foto's van Miranda Westerhof en Fotograferen en Filmen Sloeproeien

 
Advertenties
Onze Sponsors:

Banner
Banner

Richard Tefsen
Rigging Master

Banner
Banner
Sloeproeien_info